Posvet2019-04-03T11:57:48+00:00

Dvignite (samo)zaupanje in denarni tok za hitro rast svojega podjetja

Ste na pravem mestu, če želite imeti podjetje, v katerem se počutite …

  • Finančno varni – Ustvarjate dobiček, ki si ga zaslužite in želite. Nikoli več v skrbeh zaradi denarnega toka ali poslovnih vzponov in padcev.

  • Izpolnjeni – Uspešni ste s svojim podjetjem. Delate z veseljem, pravim namenom, obnovljenim navdihom in energijo.

  • Samozavestni – Uresničujete svoje sijajne ideje, ne da bi vas zaustavljal strah ali neuspehi in ne da bi ogrožali svoj denarni tok. Avtentični, naravni in sproščeni avtomatično privabljate prave ljudi v posel in svoje življenje.

  • Svobodni – Imate možnost skrajšati in prilagajati svoj delovni čas, da ste na voljo svojim prijateljem in družini.

Toda, zdaj se srečujete z nekaterimi izzivi in ste morda …

  • V konstantnem stresu – Skrbite, kako pritegniti talente, kako držati ekipo fleksibilno in angažirano ter kako obdržati dostojne ali dobre dobičke kljub močni konkurenci in hitrim spremembam.

  • Razočarani – Menite, da imate še vedno premalo za pokazati, kljub veliki količini vloženega časa ali denarja. Da ste edini, ki ne uspete z večjo lahkoto in bolj učinkovito navigirati med vzponi in padci svojih poslovnih in življenjskih izkušenj.

  • Obremenjeni – Ujeti v nenehne zahteve svojega podjetja. Edini način, s katerim lahko nadzorujete večino rezultatov je, da opravite delo sami. Prisiljeni ste sprejeti marsikateri projekt, samo da bi dosegli postavljene cilje in ohranili financerje (bančnike ali vlagatelje) zadovoljne in zainteresirane.

  • Utrujeni – Trudite se biti, kar menite, da bi “morali” biti, da bi kot vodja dosegali večji uspeh, vpliv in učinek.

Ne skrbite, niste edini in niste sami!

Lahko rastete hitro, imate močan denarni tok in hkrati večji nadzor nad poslom in svojim življenjem

Sem Mateja Debeljak, mentorica, ki vam pomaga narediti poslovni in osebni preskok. Delala sem kot finančna direktorica globalne skupine, ki je poslovala v 8 državah in imela 65 mio EUR prometa. Vodila sem majhno tehnološko podjetje v fazi razvoja in zagona rasti na mednarodni ravni. Sedaj pomagam lastnikom in podjetnikom pri razvijanju svojih podjetij, na način, da v še večji meri izhajajo iz sebe in izkoristijo ves svoj potencial. V podjetju z nizkimi prihodki, negativnim denarnim tokom in simboličnim dobičkom sem pomagala zaključiti posel z 8-mestnim izkupičkom v manj kot letu dni, zato vem, kaj deluje v resničnem svetu.

Sprašujejo me, kako nam je to uspelo narediti v nezavidljivemu finančnem položaju in tako kratkem času …

Povem vam …

Takšni rezultati so možni, če sledite preverjenemu sistemu in začnete delati na svojem podjetju, odnosu do denarja, do strank, zaposlenih, vlagateljev … od znotraj navzven. Dosežete notranjo jasnost in zaupanje v svojo usmeritev, v svojo lastno vrednost in voditeljstvo. Osvojite veščine za pregled, dopolnjevanje in prenovo psiholoških in intelektualnih modelov, ki jih uporabljate pri sprejemanju odločitev in vašem vsakodnevnem delovanju. S kombinacijo obojega se zgodi čarovnija.

Strokovnost je POLOVICA tega, kar naredi podjetje uspešno. Druga polovica je miselnost, zaupanje in drža, ki jo zgradite na trdnih temeljih in vnašate v svoje vsakodnevno delovanje.

Ugotovila sem, da je za hitro doseganje rezultatov najbolje poiskati mentorja ali coacha, ki vas podpre individualno 1-na-1.

Vedno, ko so se stranke (tudi jaz sama) odločile za mentorja ali coacha, so se stvari spremenile, posel je napredoval in dosegli smo nov, višji nivo.

Ko se ujamemo v miselnosti “vse mi je jasno” ali “to lahko naredim tudi sam(a)”, obstaja velika verjetnost, da dosežemo plato in bo naše podjetje zastalo.

Zaradi tega …

VAS želim podpreti na enak način …

Dve desetletji mojih poslovnih, finančnih, vodstvenih in voditeljskih izkušenj, povezanih s specializacijo iz psihologije potenciala in miselnosti, vam je sedaj na voljo v obliki mentorskih in coaching paketov.

Vabim vas, da začnete z uvodnim strateškim posvetom z menoj.

To je skype ali telefonski pogovor 1-na-1, v katerem:

Raziščeva vašo vizijo za rast podjetja, ki ne ogroža dobičkonosnosti in ne pokuri vsega vašega časa in energije.

Razjasniva, kaj vas zadržuje pri uresničevanju svojih zamisli.

● Z vami delim svoja strokovna priporočila, kako lahko čim prej in po najboljši možni poti pripeljete svoje podjetje na višjo raven.

Posvet je brezplačen, vendar moram ugotoviti, ali obstaja potencialno ujemanje med nama za skupno delo, zato se morate prijaviti. Po oddaji prijave prejmete mejl s povezavo do mojega koledarja, kjer boste izbrali najbolj ustrezen termin za svoj strateški posvet.

Prosim, kliknite na spodnji gumb in izpolnite prijavnico SAMO, če resnično hočete premakniti svoj posel naprej, ste odprti za coaching in ste pripravljeni investirati v svoj uspeh na ravni 4-mestnega zneska.

Veselim se, da se kmalu slišiva in pogovoriva 1-na-1.

»S sinom bova vedno hvaležna Mateji, ker nama je pomagala iz težkega finančnega položaja do finančne svobode.«

»Matejo sem spoznal najprej kot glavni direktor Alpine v Žireh. Pri delu jo je krasilo ne le bogato znanje, ampak tudi izjemna delovna energija in zavzetost za dosego postavljenih ciljev. Kolikokrat sem zapuščal Alpino po osmi uri zvečer – in je v njeni pisarni še vedno gorela luč!

Njeno profesionalnost in izjemno iznajdljivost pa sem opazoval zlasti kasneje, ko sva bila spet sodelavca v UCS-u. To je bila majhna firma, narejena, da svetu pokaže, da je tudi na področju obutvene industrije mogoče (in nujno) uporabiti najsodobnejšo tehnologijo in pokazati svetu, kako smo lahko Slovenci vodilni, če se nečesa resno lotimo.

Toda ogromno vlaganje v razvoj in marketing je zahtevalo veliko sredstev – mnogo več, kot so jih lahko pokrili tekoči prihodki. Ker sva se s sinom morala osredotočiti na prodajo, je Mateja ostala sama za finance in vse ostalo. Takrat sem v vsej veličini spoznal njene izjemne sposobnosti. Ko bi večina obupala in odnehala, je Mateja vedno našla rešitev.

Ko smo kasneje iskali sredstva za dokapitalizacijo in firmo nazadnje tudi uspešno prodali Nizozemcem, sem občudoval tudi njene sposobnosti v predstavljanju podjetja tujim vlagateljem in pogajanjih z njimi.

Vesel sem, da se je odločila deliti svoje bogato znanje in izkušnje z vsemi tistimi, ki jim do uspeha manjkajo ideje, kako finančno “iztisniti” več. S sinom bova vedno hvaležna Mateji, ker je v najini firmi znala narediti ravno to. In postali smo zgodba o uspehu.«

Martin Kopač

»Pri Mateji visoko cenim njeno strokovnost, prizadevnost, natančnost, iskrenost in požrtvovalnost.«

»Z Matejo sem poslovno začel sodelovati že davnega 1998, ko je v našem podjetju K&K Trade d.o.o. začasno prevzela vodenje računovodstva in financ. V podjetju, ki se ukvarja z uvozom in distribucijo športnih proizvodov, je zgolj v nekaj mesecih postavila računovodsko-finančni oddelek na nove, višje temelje.

Drugič sva bila sodelavca v visoko tehnološkem podjetju UCS d.o.o., kjer je bila kot solastnica podjetja odgovorna za organizacijo, računovodstvo, finance, kontroling, pravne zadeve. Tudi v tem podjetju je postavila organizacijske procese na novo, pomagala dvigniti kulturo podjetja in motivacijo zaposlenih na višjo raven, pomembno je vplivala na vizijo in strategijo delovanja podjetja. Glede na to, da smo pri iskanju investitorja za dokapitalizacijo za postavitel podružnice v ZDA dobili tri ponudbe, od tega dve za odkup celotnega podjetja, je Mateja aktivno sodelovala tudi pri pogajanjih in izvedbi prodaje podjetja. Zaradi strokovnega zagovarjanja vrednosti podjetja je pomembno vplivala na doseženo višino kupnine, ki smo jo ob prodaji prejeli dotedanji lastniki podjetja.

Njeno strokovno delovanje so opazili tudi novi lastniki podjetja in jo prosili, da jim pomaga pri “mergerju” s prevzemnim podjetjem in nadaljnim vodenjem slovenskega dela podjetja. Pri Mateji visoko cenim njeno strokovnost, prizadevnost, natančnost, iskrenost in požrtvovalnost. Vsakega projekta se loti z veliko stopnjo resnosti in konča šele, ko je zadeva odlična.«

Aleksander Kopač
AlpVent AG

About My Work

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

Recent Works